Bara tva

Bara tva

Hej bloggen. Idag ar vi bara tva som sitter pa internetcafe. Nu ar det namligen sa att en av oss akt pa magsjuka. Min lilla Ellinor har inte riktigt klarat av en manad i Thailand och ligger nu pa hotellet for att vila. Trots att hon matt daligt idag sa har vi gatt i tempel och pa en snake show. En lugn dag och det kommer att bli en lugn kvall ocksa.

Igar var vi daremot friska och gick pa Zoo. Det var riktigt kul och skrammande! Ellinor retade skiten ur en tiger och jag blev bastis med en papegoja. Dessutom fick vi se elefanter spela fotboll och en man stoppa in huvudet i en livs levande krockodil. Jag bjuder pa en film pa min papegoja nasta gang vi sitter inne pa natet. Som jag har med doper till Helmut. Slanger in en film fran teatern vi sag i Huahin nu som ni kan fa se. Kanske sadar kul men anda.. Enjoy.

Efter dagens djurupplevelser sa gick vi ut pa en riktig barrunda. Klarade av en hel del av Patongs barer. Vi motte upp vara Phi Phi pojkar och spelade biljard med dom. Riktigt trevliga prickar!

Har bjuder jag pa massa bilder. Emma var iofs duktigare och la upp flera. Hon har mer talamod. Sa ga in hennes blogg och titta dar!
www.emsiiee.blogg.se/minresa




Klicka pa bilderna for att gora dom storre.



Film fran teatern i Huahin.

Elefant ridning

Elefant ridning

Hej bloggen! Tiden gar fort! Jag glommer nastan bort att jag ska blogga ocksa ju. Men har har ni de sista dagarna i en kort variation. 

Idag har det varit en stralande dag. Vi har ridit pa elefanter uppe i bergen och kollat pa en underbart vacker utsikt. En haftig upplevelse och riktigt coola djur. Efter en del diskution kom vi fram till att Ellinor fick rida sjalv. (Hon kan ju rida hastar ju!) Jag och Emma satt och holl hart som satan i varandra medans ElliBelli var coollugn.. nastan..



Dagen innan idag, dvs igar slog vi pa stort och gick ut. En lyckad utekvall med mycket dans och skratt! Jag tror jag ar lite kar i utelivet har pa Patong. Kan Australien toppa det? hm.. aterstar att se antar jag. Ni far aven nan bild fran utgang pa Phi Phi dar vi hittade Engelska pojkar som blev vara friends.



I forrgar akte vi till vad vi nu kallar "valrdens basta marknad" Phuket stora helgmarknad. Flera hundra stand med klader, skor och smink. Vi var i himmelriket. Efter ungefar en timme tog vara pengar slut. tacka gud for ATM! Vi kommer inte kopa en enda pryl till i Patong. Det ar marknadens priser som galler. Gud va billigt!



Och en bild till min kara Pappa.. Ser du att dom snott varan Bistobar!? Plus att jag lovade att visa min prins. Har ar han det lilla livet.



Vi hors snart igen mina vanner. da kanske jag kan hinna fa in en filmsnutt sa ni kan fa se hur vackra vi ar pa film haha. Ha det fint.


Regn regn

Regn regn

Hej alla vanner. Idag regnar det igen. Ush. Det blaser en hel del ocksa. Fast det ar ju iofs fortfarande 30 grader sa jag ska val inte klaga. Vi har gatt runt och tagit lite kort pa on for att fordriva tiden. Emma & jag slog till och gjorde tatueringar med. Hmm.. ar dom riktiga tro..?

Ikvall blir en lugn kvall. Antagligen blir det val typ storm pa on. Det ar namligen sjukt kvavt och varmt. Sa vi haller oss nog under tak ikvall igen. Igar kan man val saga att himmlen oppnade sig och hallde flera ton vatten pa oss.
Gud va det regnade!
Imorgon klockan 9 (thai tid) lamnar vi Phi Phi och aker tillbaka "hem" som vi nu kallar Patong. Har jag namt tt vi alskar Patong?!

En rolig sak ocksa ar att Ellinor (slarvig och virrig som hon ar) hittade sin usb sladd i sin vaska. Detta innebar bilder till er..








Ohja. va schnygga vi ar!








Snart tre veckor

Snart tre veckor

Hej bloggen. Vi ar fortfarande pa Phi Phi. Vi ska ju som sagt vara har tills pa sondag da vi tar baten tilbaka till fastlandet. Vi hade en otroligt mysig dag igar! Vaknade sent till daligt vader. Vi hade bokat en battur vid halv 2 och nar klockan slog 1 blev det stralande sol. Vi akte ut och snorklade och at mat pa en bat som visade oss bla. Maya Beach och Monkey Beach. Dagens basta var val att jag och Emma motte en gigantisk svardfisk och fick panik. Vi hade med oss tre killar pa turen som skrattade at oss hela tiden. Dom var kul haha. Bilder och filmer fran det ska vi ocksa fa se.
Killarna hoppade fran en 10 meters klippa. Vi klattrade upp till 3 meter och fick svindel. Idag ar det lite halv taskigt vader igen sa vi ska ta massage och pedikyr. Mycket bra satt att fordriva tiden pa!

Har ni tankt pa att vi snart varit borta i tre veckor. Gud va fort det gatt! Nastan en manad ju. Idag kommer Emmas familj ner till Thailand och den 30.e ska vi ut och ata med dom. Ska bli mysigt.
Men nu vantar pedikyr.
Ka poon kaa.


Phi Phi Island

Phi Phi Island

Hej bloggen! Idag ar en bra dag! Vi har anlant till min favvo o! Phi Phi island. Sist var jag har for fem ar sedan, dvs innan tsunamin. Det ar en hel del skillnader. Jag ska forsoka ta kort pa de mest drabbade platserna och en underbart fin minneslund som ni ska fa se. Idag har det varit kasst vader sa vi har mest sovit bort dagen. Eftersom vi fick ga upp vid 7 imorse och aka bat hit i tva timmar och inte somnade forrans 2 inatt sa var det inga problem att sova borta dagen.

Vi har lamnat vara stora vaskor pa ett hotell i Patong och bara tagit var sin liten vaska for det fyra dagarna vi ska vara har. Darfor har ingen av oss med sin USB kabel till kameran. Men jag ska sa fort vi kommer till Patong lagga in massa bilder! Jag har hittat min drom prins har nere ocksa. Han ar ca 50 ca lang pch kan saga hello pa knaglig engelska. Han ar 2 ar och jag tanker sno med mig honom hem!

Jag hoppas ni alla har det toppen dar hemma. Vi har det i alla fall underbart! Jag saknar de flesta av er och ni som kanner er traffade har sakert ratt.
Med karlek.

P.s... Tack pappa. Jag vet att du tror pa mig och darfor alskar jag dig!

Till alla er..

Till alla er..

Till alla er som inte trodde vi skulle komma ivag. Vi ar ivag. Till alla er som skrattade nar vi sa att vi skulle resa. Vi har rest. Till alla er som trodde att vi skulle braka, ha trist, inte ha rad, aldrig komma ivag, eller till alla er som kom med puckade kommentarer pga av avundsjuka. Vi har det otroligt bra.
An sa lange har ingen av oss tre hamnat i konflikt med nagon av oss tre.

Igar bokade och betalade vi resan till Australien. Den ar no-refound sa det finns ingen atervando. Vi ska till land nummer tva.. Australien. Manga trodde aldrig att vi skulle ha rad. Vi har en budget pa 4000 i veckan men nar bara upp till halften. Da har vi anda tagit oss igenom hela sodra delen av thailand och shoppat en heeeel del.

Till alla er som sa att vi aldrig skulle klara det.. Vi ar pa god vag an sa lange.

Pa onsdag ar det Phi Phi Island som vantar. Antligen far vi snorkla och se djurlivet lite mera. Och den 5 november (en dag innan vi maste lamna thailand pga av regler) sa aker vi till de stora landet.. Australien.  Det ar nog det jag ser mest fram emot. Biljetten till Malaysia kommer kosta oss ca 3000 kronor fran Australien.
Kompis det gar bra nu.

Nu ska vi aterigen ut och festa till det. Imon blir nog sista festen med vannerna har nere innan vi aker till oarna.
Ha det fint vannerna mina.


Vi tre i stora vida varlden.




Party pa Patong

Party pa Patong

Hej bloggen. Vi lever. Dalig update jag vet men vi har det fortfarande superbra har nere i Patong. Har verkligen inte hunnit blogga. Vi har nu hittat ven hel del vanner som delar vara upplevelser har nere. Svenskar finns det namligen gott om. Markligt att dom ar snyggare har nere an hemma haha!

I alla fall. Vi har nu bytt till ett hotell som tar halva priset av de forra. Toppenbra tankte vi och slog till. Vaknade inatt av att strommen gar. Oh yes. 30 graders varme och ACN pajar. Vi fick byta rum klockan 5 pa natten. Lyckligtvis har nu elen kommit tillbaka sa vi stannar dar nagra dagar till. Vi fick ju rabatt for kranglet.

Idag kollade vi aven flygbiljetter till Australien. Det ar minsann inte billigt att ta sig till det stora landet men vi ska dit! ca 4800 ligger biljetterna pa men lite billigare ska vi nog hitta. Vi maste ju vara ute ur Thailand om tva veckor. Herregud. vi har redan varit har tva veckor. Det gar sjukt fort! Man glommer tiden nar man kul.

Har kommer lite bilder fran de tva senaste utgangarna. Notera att Nicoles har ar rakt.. Ja mina damer och herrar. Jag har nu rakpermenentat mig. Fick sitta i 4 svettiga timmar hos frisoren men oj sa vart det!







Som ni marker var det min kamera som fick hanga med pa festerna. Vill ni se fler strand bilder sa ar det de tva andra flickornas bloggar som galler. Dom har ni har.

www.emsiiee.blogg.se/minresa

www.bollisbellis.blogg.se

Med karlek


Nu har det hant..

Nu har det hant..

Ja mina vanner. Nu har det skett. Vi har gjort vart forsta misstag. Vi hade blivit rekommenderade att aka till ett stalle vi valt att kalla Ketchup. Det var det samsta stalle jag nagonsing rest till! Inte en enda manniska pratade engelska, staden hade inga taxis och alla restauranger (det fanns typ 3) var stangda. Detta resulterade i att vi akte redan dagen efter vi kom. Vi satte oss i en buss i tio timmar (ingen mat eller toa, lyckat!) och akte ner till Patong Beach i Phuket. Vi alskar Patong! Har kommer vi att stanna tills vi maste ut ur landet. Dvs tre veckor.

Sist jag var har var innan Tsunamin och visst har det andrats. Jag kan ju saga till familjen dar hemma.. Casarina hotel och Family Inn finns det inte en enda sten av. Minnen och bilder overallt. Lite laskigt.

Dock har vi hunnit ganska mycket. Det enda positiva i Ketchup var att det sprang vilda apor i hela stan. Och sen har vi haft en stralande forsta dag i Pating. Ar vi bruna? Svar ja!
Ikvall blir det party! Wie.
Karlek pa er vannerna mina.





 Bilder fran teatern








Update

Update

Hej alla igen!
Vi ar fortfarande kvar i Huahin och stortrivs har. Imon ska vi dock aka ivag till ett stalle som jag inte ens tanker forsoka skriva. Eftersom vi inte kan yttala det eller skriva det sa kallar vi det Ketchup. Det lutar at det uttalet haha.
Igar kvall var vi pa en otroligt vacker restaurang. Dar fick vi fyraratters middag (matta var vi!) och teater. Valdigt mysigt. Efter det hittade vi annu en marknad som Ellinor blev galen i. Darfor ska vi dit igen. Vara pengar tog namligen slut igar. Men ikvall ar vi laddade med cash!
Idag har vi legat pa stranden hela dagen. Det har varit rekordvarmt idag. 40 grader i solen och vi ar redan bruna.
Trots det har ingen av oss brannt oss. Sa himla bra ar vi!





Det marks att vi tagit bilder fran Emmas kamera. Hon ar inte med haha.











Thailand med flickorna fortsattning..

Thailand med flickorna fortsattning..

Idag ar det solens dag. Vi har legat pa stranden hela dagen och nu borjar brannan trada fram. Det ar otroligt varmt och vi springer in och ut i affarer bara for att fa lite svalkande airconditioner pa oss haha. Men vi ar smarta flickor och har smorjt in oss val sa vi inte ska branna oss. Ikvall ar tanken att vi ska ga pa en marknad som haller oppet pa natten. Dar ska vi shoppa pa oss lite saker vi upptackt att vi faktiskt behover mera av. Tex underklader var vi for snala med att packa ner.
Sa det ska bli himla kul. Tyvarr sa glomde vi kameran pa hotellet sa det blir inga bilde idag. Men vi ska hamta den efter vi fort over mera pengar via natet sa vi kan forsatta leva. Sa naturligtvis ska ni fa se bilder fran marknaden och stranden!

Pa tal om stranden kan man val saga att den ar sadar. Just i Huahin ar den ganska smutsig. Coolt ar det dock att hastar gar fram och tillbaka och att det ar lite klippigt. Men ingen ultimat badstrand. Men trots det sa stannar vi nagra dagar till eftersom staden ar sa himla mysig.

Dagen budget
Hotell 75 kr
Frukost 6 kr
Massage 30 kr
Lunch 15 kr
Mellanmal 25 kr
Vatten 10 kr



Forstar ni att vi gillar stallet? Och jag alskar vart hotell. Gud sa underbart fint det ar!



Dag 3

Dag 3

Hej alla vanner! Vi sitter faktiskt pa internet idag med. Herregud. Anledning till det ar att vi snart ska bege oss till en stad som heter HuaHin och bussen gar precis utanfor cafet. Fyra harliga timmar i bussen. Yes. Men denna stad ska tydligen ha sandstrander som man absolut ska se. Dessutom har vi spanat in en restaurang dar som vi alla vill ata pa. Vi har namligen levt pa pizza tills nu haha. Idag har vi chekat ut fran vart forsta hotell som faktiskt inte var nagon hojdare. Bangkok ar an sa lange ingen jattehit. Vi vill ju till stranden! Men oj sa varmt det ar i alla fall. For er som undrar sa har vi fortfarande inte solat sa nej, vi ar inte bruna.
Men som sagt ska vi vill Huahin idag och forhoppningsvis spendera hela dagen imon pa stranden. Gud sa skont.


Idag har vi spenderat en dag pa stan. Eftersom vi var tvugna att cheka ut sa stallde vi vara vaskor pa hotellet och trippade runt pa huvudgatan har i Bangkok. Vi har gjort bade manikyr och pedikyr. Hunnit ata och shoppat lite ocksa.
Jag tror vara vaskor kommer spricka haha.





Vi ar framme!

Vi ar framme!

Ohja, Vi ar haaaar! Hej gott folk. Det ar supervarmt har nere i Thailand och vi mar toppen. Sitter har eftersom ni alla antagligen ar saa himla oroliga for oss. Vi skulle ju inte shoppa.. men oj. det har vi redan gjort haha! Grymt fina saker till inga priser alls. Tanken ar att vi imon ska bege oss till Phuket och havet. For vid en pool i Bangkok vill man val inga hanga! ( Jag hittar inte fragetecken!) Dags att skriva massa mejl. Vi hors nar jag har tid!
Karlek mina vanner!



Done done and done

Done done and done

Jag är äntligen klar! Allt är packat och jag kan banne mej inte ha glömt något nu?! Kvar att göra är att platta håret (för vem orkar göra det imon innan tåget går?) och hoppa i säng. Kläderna jag ska ha på mig är tvättade, klara och vikta.
ALLT är klart..




Jag hade inte klarat mig utan dig heller vännen min. Forgive and forget
Kommer sakna..........



Hejdå Sverige

Hejdå Sverige

Idag är det Söndagen den 5 oktober. Imon klockan 10 så avgår vårt tåg ifrån Jönköpings station. Vi kommer vara framme vid Arlanda ungefär klockan 3. Sen har vi massa tid att slå ihjäl tills vårt plan lyfter och lämnar Sverige klockan 19. Vi kommer att mellanlanda i Wien och där har vi 25 minuter på oss att hitta planet som åker vidare till Bangkok.
Där kommer vi få panik ja. 25 minuter?! Hur ska det funka?!
Hur som helst så kommer vi vara framme i Thailand klockan 2 på dagen deras tid. Dvs 20 på kvällen svensk tid.
Alltså har vi ca 24 timmar härligt resande framför oss. Oh Gosh.

Nu måste jag panikpacka vidare. Vi komemr självklart att hålla våra bloggar uppdaterade om resan! Och jag ska leta upp ett internetcafé så fort vi gjort oss hemmastadda. Tills vi ses nästa gång mina vänner. Farväl och ha en fin höst utan Jönköpings tre ballaste flickor.


Avskedsfest!!

Avskedsfest!!

Idag är det äntligen Lördag! Det är äntligen fest! Stugan är redo och väntar på att folk ska komma. Nicoliis har varit på bolaget för första gpngen och är redo och laddad! Bilder kommer självklart imon.





Jag orkar inte längta mer

Jag orkar inte längta mer

Jag gör verkligen inte det! Jag O R K A R inte vänta och längta längre! Jag vill att det ska bli Måndag nu så att vi kan vara påväg och jag slipper ha massa tankar i huvudet. Har jag packat allt? Kommer vi hinna? Kommer allt lösa sig?
Tänk själva att ha räknat ner från typ 298 dagar och sparat pengar i 10 månader. Till slut orkar man inte planera mer.
Jag orkar nästan inte ens prata om det mer. Mindre snack mer verkstad tycker jag! Därför vill jag ha Måndagmorgon nu! Men det är ju inte länge kvar alls.. klockan är ju över tolv. Alltså är det Fredag nu. Lördag och Söndag kommer gå sjukt fort eftersom kuliga saker händer. Sen.. sen är det Måndag...........


Nicoliis i Mauritius


 

Underbara bebis

Underbara bebis



Mammas vännina har fått bebis. Jag vill med ha ju!


Packningstorsdag

Packningstorsdag

Hej bloggen. Jaha, då var det ännu en dag. Torsdag för att vara exakt. Dagen efter jag fyllt år. Himla trist med dagar då man inte får massa paket ju. Men trots att ingen har sjungit för mig idag eller att jag inte vaknat av 100 sms så är det en bra dag. Jag har sovit länge och planerar att vara hemma hela dagen. Det är nämligen packning som gäller idag. Det sista som jag inte behöver i helgen ska ner i väskan. För jag antar att jag inte kommer orka sådär super mycket på Söndag. Den dagen ska mest tillbringas åt att vara bakfull. För ni har väl inte glömt avskedsfesten på Lördag?? Fyy dig om du inte kommer!

Nej vet du vad.. Nu sover min fot så det är väl dags att röra på fläsket.
Kärlek.



Jag fyller åååår

Jag fyller åååår


Inget mer behövs sägas.. Jag fyller ååååååår idag. moha. Middagen för flickorna är ikväll. Festen är på Lördag. Be there!



20 år!

20 år!

Klockan är över tolv och det är officellt min födelsedag. Ihh! Jag är nu vuxen och gammal som gatan. Nee inte än. Men 20 år är jag ändå. Ojoj. Nu måste tanten sova.
Grattis till miiig.


För att jag är bra.

Btw så kan ni nu följa bloggen via bloggkoll.com. Då får ni direkt veta när jag skrivit nytt inlägg. Fiffigt va?!
Tryck på ikonen i menyn så gör den resten.













RSS 2.0